SW Split Level Quad

2013, January 18th

Mac-Bo had the pleasure to plan and remodel a kitchen where the homeowners had a desire to reuse original cabinets as much as possible, increase the traffic flow,  and the need for more light.  In the 'before' picture you can see a typical kitchen of the 60's that cut off visual connection to the dining room.  Once in the kitchen area you also felt trapped...only one way in and one way out.  The lighting was poor for the kitchen on the north side of the house.

Mac-Bo carefully dismantled and rotated the upper and lower peninsula cabinets 90 degrees to extend the cabinets along the exterior wall.  This also provided additional counter preparation space.  A new island was designed and built that holds the gas cooktop with a raised butcher block breakfast bar.  Creating the island allowed there to be two ways in and out of the kitchen.  Along with a new lighting plan, the original wall paper was removed and a fresh coat paint lightened the area.  Other improvements to this beautiful kitchen include quartz countertops, glass tile backsplash, tile floor, and new appliances.

BEFORE

AFTER

Posted in: Mac-Bo News



Leave a comment.

Name: (required)

Email: (required) will not be published

Location:

URL:

Remember my personal information

Submit the word you see below: